Teknologin och sociala medier

Sociala medier är en samlingsplats för internetanvändare där kommunicerar människor med varandra med hjälp av specifika programvaror. Kommunikationen i de sociala medierna sker genom att publicera bilder, videoklippen, text o.s.v. De har vuxit upp snabbt i de senaste åren och gjorde en enorm skillnad i människors dagliga liv.

Sociala medier skapades efter en enorm utveckling i teknologin allt startades från uppfinningen av nätet (WWW: World Wide Web) då kunde man se att kommunikationen kan bli snabbare och lättare. Datorer har blivet bättre med de nya teknikerna som människan har skapat under tiden t.ex. Windows, större utrymme och snabbare processorer.  Idén av en snabbare och effektivare kommunikation har lett till sociala medier vi känner till idag exempel på de är FB(Facebook, Youtube, Snapchat o.s.v.)

Idag har de flesta människorna på ett eller annat sätt skapat ett utrymme i deras liv för sociala medier. Genom de har vi utvecklat våra kunskaper runt andra kulturar och hur folk i andra länder lever. Det blev mycket lättare att kommunicera och dela med sig sina egna idéer med hjälp av den nya teknologin.

social-network-links-520x245

Syftet med teknologin är att vara nyttig för oss människor. Sociala medier följer samma syfte på många olika sätt vi kan säga att vi har bättre och billigare sätt att kommunicera med andra t.ex. vår familj som bor i andra länder eller våra kompisar som kanske har blivit skapats via Facebook, Twitter eller annan liknande. Vi fick träffa nya människor och lära känna de via sociala medier och fick samtidigt följa de som har en betydelse i vårt samhälle (politiker, olika typ av medier och kändisar). Vi måste komma ihåg att människor gör fel ibland alla är inte lika men många försöker ändå att argumentera mot sociala medier med poängen att människor använder de för att sprida negativa tankar eller använda elaka ord som är accepterad i vårt samhälle men sanningen är att du själv bestämmer om du vill bli upprörd av det eller att fortsätta tänka positivt i stället, sociala medier låter dig välja vilka personer som kan kontakta dig eller inte, tycker du att några användare sprider negativt aura så kan du förbjuda honom att kontakta eller kommentera dig med hjälp av sociala medier inställningar. Vi har träffat många människor under vårt liv om du frågar dig själv, av alla människor du träffade hur många var positiva och hur många vad negativa? Du kommer säkert se att majoriteten var positiva och så är det med alla de som använder sociala medier.

Det jag vill komma fram till är att sociala medier skapades för att utnyttja oss människor och att vi själva bestämmer hur vi ska använda de ingen kan ändra vem du är så länge du tror på dig själv som en person. De flesta som försöker att skapa konflikter eller sprida negativa tänker är svaga psykiskt, de kan inte hitta rätta vägen i livet men vi som redan vet att man måste vara positivet, är vi som ansvariga att sprida de positiva och försöka visa det rätta till de som inte vet vart den är.

Khaled Ryad Ahmad Elsbehi. SAS2-IND

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s