En turist i London

London är en av de största städerna i världen, med ca 8 miljoner invånare i de centrala delarna. London är ett mångkulturellt center och det finns flera stadsdelar som har inslag av olika kulturer, Här hittar man folk som ursprungligen kommer från olika länder.

I London kan man besöka olika ställe som är värt att besöka, t ex här kan man gå på minnesplatser som påminner om hjältar som fanns tidigare, eller ta en promenad i en av världens finaste park, nämligen St. James’s Park.

Eftersom att många personer med olika etnicitet flyttat till England, så finner man olika marknader och restauranger som ägda av invandrare. Detta betyder då att man kan hitta olika traditionella kläder och sedan får man absolut smaka på olika traditionella mat.

kingston-university-7534591-2

Här nere redovisar jag vilka platser du kan besöka och vad du kan göra där:

  1. James’s Park: ett vackert ställe som är värt att besöka, här kan du slappna eller ta en promenad för att rensa tankarna. St. James’s Park ligger precis vid Buckingham Palace i Westminster.
  2. Little India: Här bor ca 40 000 människor som sina rötter framför allt Indien och Pakistan. Besöker man Little India kan man uppleva en annan kultur, dvs. man får chans och vara med om sydasiatisk kultur och tradition. Little India ligger vid Southhall Broadway i Southall.
  3. Skateparker: I South Bank nedanför Queen Elizabeth Hall ligger en stor skatepark där BMX- och skateboardåkare. Här finns även graffitikonstnärer som målar häftiga motiv, vilket gör möjligt för folk att komma hit och kolla på det.

Självklart finns det mer spännande saker man kan göra i London, det beror på vad var och en gillar och tycker är roligt att göra. Ibland vill man uppleva hur det var förr i tiden, då kan man besöka t ex skräckmuseet London Dungeon eller vill helt enkelt se gamla fina byggnader och det erbjuds det i London.

Jag vet att vissa inte skulle åka till London på grund av vädret, Här regnas det mer än vanligt. Älskar man varma soliga dagar då är inte London något för dig. Men vill man därmed äta smakrika maträtter eller uppleva fantastiska minnesplatser då är London något för dig.

Som en turist ska man se till då att man åker kollektivt, alltså bussar mm. Detta gör möjligt för turister att uppleva och se på hur fint London egentligen är och faktiskt åka förbi olika platser som man inte hinner besöka.

Mohamed Nuur. NA15

Källa: www.londonguide.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s