Jobb – och varför det är viktigast att hitta det rätta jobbet

Det handlar inte bara om att jobba, det är så mycket djupare än att bara hitta ett jobb för att tjäna sin lön. Du ska kunna veta vad du vill och vart du ska rikta ditt mål mot så att du skulle kunna driva dig fram mot den rätta platsen för just dig där du ska kunna använda dina styrkor, förmågor och talanger. När du har tagit dig till den delen av arbetslivet så är det där du har nått fram till din glädje, energi och känslan av mening. Därför är det så viktigt att hitta det rätta jobbet.

Din riktning ger dig dessutom chansen att du märker av dina viktigaste värderingar och in gömda talanger och drivkrafter. Den får dig dessutom att veta vem du är, vad du vill och tar vara på ditt egna liv och lever inte någon annans.

Jag anser att utbildning är viktigt och det är därför jag studerar och jag rekommenderar alla även att studera och ta sin utbildning. Men utbildning funkar bara för några antal jobb, i dem flesta jobb behövs inte utbildning för att kunna få jobbet eftersom där söker dem erfarenheten.

Även att i vissa länder så kan man ha en jätte hög och bra utbildning, men tyvärr så är det inte till någon stor hjälp och man kan inte få jobb med det och är arbetslösa istället, eftersom något som de saknar är erfarenhet.

Då man söker jobb så är erfarenhet efterfrågan, fast än man har en utbildning så söker dem fortfarande efter erfarenheten. Erfarenhet är viktigare än utbildning när man söker jobb. Det anser åtta av tio svenska arbetstagare, enligt en ny undersökning.

Det är även inte bara jag som säger det utan 83% av de anställda i Sverige som säger ja, att utbildning är viktigt vid jobbsökande men utbildning men erfarenhet väger tyngre. Även i Kina så är det 92% som instämmer i detta.

 En fråga som alltid uppkommer är vem bör ha högre lön? Den med yrkeserfarenhet eller den med utbildning?

En del som läst många år, är sannolikt rätt kassa på det de gör, medan andra som kanske inte läst lik länge är bättre på det de gör, trots att de gör samma sak. Den som utför jobbet bäst oavsett utbildning bör ha högst lön. Löneskillnaderna mellan kvinnor och män minskar men kvinnor har fortfarande i genomsnitt lägre löner, lägre inkomster och därmed lägre pensioner än män.

kgv-sq3kk1p4-blvtx4dozg8jsc

 Flera studerar i 4 år men egentligen så har dem bara festat och inte lärt sig något under dem 4 åren, då tycker jag att det är galet att dem får högre lön.

Jag anser att jobba är mycket viktigare än att ha sin utbildning men att sitta hemma och är arbetslös. Eftersom det finns men däremot så säger jag inte att man inte ska ha en utbildning. Man ska helst ha en utbildning och även bevisa sin erfarenhet och att man har lärt sig någonting under sin studie tider.

Amira Ghassan Hassan SA15

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s