Boränta

Alla vi, kommer att någonggång flytta hemifrån och vi alla tänker på vad som är viktigast? Vi ser till att vi införskaffar oss det viktigaste för ett hem, väljer ett boende som passar en i smaken och kollar vilket läge boendet ligger i. Men i all den här flytthetsen är det något som ofta glöms bort, vilket är boränta. Varför är boränta så otroligt viktigt? Jo, om du ska betala två eller fem tusen spelar roll. Speciellt nu när ni eller era älskade barn ska flytta.

För att veta eller tro vad som kommer att hända i framtiden måste vi tillbaka till dåtiden. Därför måste vi titta på hur boräntan har utvecklats under de senaste år. Bör vi välja den rörliga eller fasta räntan? Det vet ingen, allt kan hända, men vi kan titta på prognoserna och se hur stor räntan är just nu.

Fast ränta är när vi binder oss med banken i till exempel 3 år. Det betyder att vi ska betala samma ränta i 3 år. Den rörliga räntan förändras hela tiden. Den kan minska eller bli högre, därför är det viktigt att vi vet hur räntan kommer att se ut i framtiden.

Rörliga eller fasta räntan? Det är frågan. Sa William Shakespeare en gång i tiden. Det sa han självklart inte, men hade säkert liknande dilemma. Allt beror på hur stor räntan är och hur den kommer att se ut i framtiden. I dags läggen är räntan rekord låg här i Sverige. Därför tycker jag, att det är just nu man ska ta den chansen och binda sig fast. I nutid är bolånsräntan bara två procent, när vi avrundar den. Det är lite, väldigt lite om vi jämför den med räntan från 1992(22 %). Som det ser ut just nu, så kommer räntan att bli högre inom en kort tid. Därför är det den fasta räntan som är den ända alternativet i mina ögon. Vänta inte på att räntan ska bli lägre, utan ta risken och bind dig fast.

inredning

För att summera det jag skrev. Så är räntan väldigt ostabill, det har den alltid varit och kommer alltid att vara. Så som räntesatserna bestämmer över räntan så bestämmer räntan över oss. Ta fast ränta och hitta stabiliteten.

Pawel Gentek EK14

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s