Olympiska spelen

Olympiska spelen (OS) är en av dem största idrottstävlingarna i hela världen och för hela världen. Tävlingarna hålls vart fjärde år och är uppdelad på sommarspel och vinterspel men, sedan 1994 så har det blivit nya reglar att man har 2 års mellan rum på sommarspelen och vinterspelen. Sommar-OS är idag den största idrottsevenemang räknat efter de deltagande länder och idrottsmän och vinter-OS är på den andra platsen. Dagens OS inspirerades av dem idrottstävlingarna som höll i Grekland i Olympia sen efter har man utvecklat det.

games_landing

Det finns många bra argumenter som säger att olympiska spelen är bra. Till exempel att det är någonting gemensam i världen som alla länder deltar och att alla deltagare vill vinna för deras land att deras lands honors ska höjas osv, att istället vissa vilken land som har bästa vapnet eller vilken land som är stark det är bättre vissa vilken land som har de bästa idrottsmän eller flera aktiva idrottsmän. Och att det är ett väldigt bra sätt att hindra stridigheter mellan nationerna och skapa fred istället

Målet med Olympiska spelen är att bidra till byggandet av en fredlig och bättre värld genom utbilning av ungdomer genom dessa idrottstävlingar för att göra det behövs det ett ärligt spel och vänskap. Och att det är tävling som alla kan vara med oavsett om du man eller kvinna svart eller vit. Att delta i Olympiska spelen har man en unik möjlighet till utveckling och att om man utnyttjar denna möjlighet man kan bli en väldig känd idrottsman inte bara det man erhåller en universell tillhörlighet och oavsett vad du kommer vara olympier alltid.

Man kan säga det finns ingen mot argumenter till olympiska spelen men, det finns ändå några som ryktar mot olympiska spelen. Till exempel största mot argumentet är att man går förlust efter spelen är färdig spelat. Med detta manar jag att det finns inga bra ekonomiska fördelar med OS alls. Det är väldigt dyrt med att ordna OS det kostar mycket pengar.

Det står också om att det är värt att lägga så mycket pengar på Oset. Den grekiska ekonomin var inte bra före OS 2004. Den blev ännu sämre efter. Det är inte speciellt ovanligt eller oväntat. Så varför är då ett olympiskt spel så attraktivt? ”Prestige kanske”.

”Prestige går inte att äta, säger friidrottstränaren Dimitris Kyteas”. 

os

Kanske inte bara ekonomisk förlust på grund av OS det kan vara att när det sker OS på vissa tävlingar så stör de folket till exempel med cykeltävling när den sker så stänger de väger så att inga andra bilar kunna åka förbi eller sådana andra tävlingar som stör landets folk.

Nowroze Ali Bostan Ali

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s