Christian Dior

Christian Dior är ett franskt företag, grundat av skaparen Christian Dior och nuvarande chefen heter Bernard Arnault. Företaget framför allt tillverkar:

  • Kläder
  • Accessoarer
  • Kosmetik
  • Väskor/ handväskor i både läder och djurvanliga varianter
  • Skor
  • Parfymer (de mest kända är Poison, J’adore och Miss Dior Cherie)

Christian Dior var först känd som en klänning designer i 1930 och 1940- talet, och enligt artikeln ´´historia av Christian Dior parfym´´ Dior kände att parfym var viktigast för kvinnor, så 1947 gjorde han sin första parfym, Miss Dior. Han har nämnt parfymen efter sin syster Catharine Dior. Han nämnde parfymen efter sin syster eftersom att han älskade henne så mycket, han var stolt över henne och tyckte att hon förtjänar det, för att hon gick igenom så mycket tortyr under andra världs krig det fanns till och med tider där han trodde att hon var död, men hon överlevde. Efter allt dessa svåra tider de träffas igen och börja leda deras liv som förut som att ingenting har hänt. Och detta gjorde honom stolt.

Miss Dior var den doften som han tyckte om, och kämpade för mest innan den släpptes ut. Den är gjord av Centrifolia ros och den är Christians favorit doft. Den representerar elegans och en kvinna som är i kär.

christian-dior-and-christian-dior

Att vara en klänning designer hjälpte honom så mycket eftersom han blev både känd och rik, han är till och med den mest framgångsrik designer. I början fokuserade han bara på klänningar alltså gjorde han bara kläder för kvinnor men med tiden har han utvecklat sin design, han började göra kläder för killar också. Hans design var och fortfarande är populär mellan kändisar. Dior dög i Montecatini, Italien 1957, när han var 52 år gammal. De kom 2500 personer till hans begravning (inklusive alla hans personal och många av hans mest kända klienter), i den tiden han dog tjänade hans företag mer än 20 miljoner dollars.

Jag personligen har sett många reklamer som handlar om miss dior, vilket ledde till att jag blev så nyfiken om hur parfymen doftar, och har jag därför åkt till en parfyms affär i Avesta bara för att få reda på det. Nu vet jag historian och doften på parfymet vilket gör att jag förstår varför den var Christian Diors favorit. Jag tycker att den är den bästa parfym som jag någonsin vet om.

Selam Fitsum

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s