Biff Wellington

Biff Wellington är en kötträtt vars bas är oxfilé. Man tycker att biffen har fått namnet från Arthur Wellesley, 1:e hertig av Wellington. Biffen är mer känd i England, men med tiden har den här kulturen vandrat till andra länder i Europa och i Amerika. Biffen kan man laga på många olika sätt. Men, vill man laga på bästa sätt kan det kräva mycket jobb, det kan hända att man misslyckar med lagningen eller inte använder receptet på rätt sätt.

Biff Wellington används ofta av Gordon Ramsey i Hell’s Kitchen, eftersom att den är ganska svårt att laga den, kan det vara en utmaning för deltagarena att laga den på rätt sätt.

Det går att äta Biff Wellington som middag, lunch eller som jullunch.

bs083rr

Biff Wellington, är en kötträtt vars bas är oxfilé och som fått sitt namn efter Arthur Wellesley, hertig av Wellington. Den tillredes genom att man först späckar och steker en filé i ugn. Den får därefter svalna, Den gräddas sedan i ugnen efter att ha rullats in i utkavlad smördeg. Med fördel kan Biff Wellington serveras med madeirasås.

Mohamed Nuur

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s