Plugga VS Jobba

Alla har varsin uppfattningar förståelse om livet och på vilket sätt tycker vi att livet är och hur hanterar vi det.

Vi tänker och tänker om hur vi ska hitta svar till flera frågor som vi undrar efter, de flesta tänker på de frågorna under deras skoltid, tex vad vi kommer att vara i framtiden mm det är så för att vi har svårt att bestämma om vad vi ska vara!!

De frågorna som jagar tonåringar sinne är ”ska jag jobba eller ska jag studera?”, det är svårt och svara på denna fråga för att som jag sa ” Alla har varsin uppfattningar förståelse om livet” och varje uppfattning varierar från person till person, och allt den har beror på hur barnen uppväxte. Om han/hon uppväxte i en väl utbildad familj då har han/hon högre chans och fortsätta plugga som alla andra i familj, eller det kan också leda till att barnen vill inte läsa i skolan och vill inte jobba för att barnen kan uppnår allt han/hon ville genom föräldrar eller de som tar hand om barnen. Medan om barnen uppväxte i en fattig familj då kanske barnen blir moteverad till att studera och jobba för att stå upp för hans/hennes familj och tvärtom att barnen inte vill göra någonting och bara ger upp till hans öde att vara fattig.

Det är väldigt svårt och bestämma sig om vad ska man välja, ska man Jobba istället för att Plugga eller ska man Plugga först och sen jobbar man?!?

Jag tycker att man ska först kolla på vilken situation är man på, är du fattig och vill hjälpa familjen eller är du rik och du tänker inte på att studera vidare eller tvärtom!!…. efter man har kollat på situationen, då försöker man hitta lösningar för hur vill man förbättra situationen, och på vilket sätt gör man det (det är du som bestämer om du tar familjen situation eller din egen situation och genomföra lösningar).

Att jobba och plugga hör ihop och för mig jag tycker att man ska plugga och försöka ge sin bästa och ta tillfället i akt, för att när man är ung då är det mycket lättare att koma ihåg saker och ting när man pluggar jämfört med när man är äldre, och också för att under plugg tiden det är då när du har chans och bestämmer över dit liv , över ditt jobb i framtid och för vilka jobb kommer du att jobba med. Så ju mer man pluggar och kämpar hårt desto bättre jobb och bättre inkomst har man i framtiden.

jobba_hos_oss-fabrik

Jag vet att några inte har råd och gå till skolan i några länder, men då kan man försöka jobba under ett kort period för att kunna gå in i skolan sen, på så sätt hjälper han/hon sig själv på att hitta ditt drömjobb där du kan tjäna pengar utan att behöva och vara fysiskt stark för att klara jobbet.

Jag försökte komma på de viktigaste delar som man ska tänka efter när man ska bestämma om man ska plugga eller jobba, och varför hör de ihop.

Man kan skriva hur mycket som helst om att ”plugga och jobba” för att det finns alltid fördelar och nackdelar som man kan ta upp och diskutera kring ämnet.

Ahmed Elrajeh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s